Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

... palautetta peleistä

Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby Wapahtaja » Sat Oct 31, 2015 22:54

Solid defence: 4-8.

Guti vei meidät heti alussa 0-2 johtoon parilla hienolla yksilösuorituksella ja kanuuna pikku kulmasta kattoon.

Vihulainen sai rivit kasattua ja tuli rinnalle 2-2. Ödillä oli mahtava minuutti tässä, missä taisi yksi tulla omiin ja sitten lensi pihalle suoralla punaisella. Onneksi vetivät pilkun yli.

Siitä sitten peli aaltoili päästä toiseen ja vastustajalla tuli molemmissa erissä virheet täyteen aika pian. Pilkulta painettiin sitten joku 4 maalia. Pelit taisi kulkea 2-3, 2-4, 3-4, 4-5 ja sitten tehtiin tarvittavat vikat maalit.

Atloc:lta pari game saveria!

Hyvä ja ehjä alasuunnan pelaaminen petasi meille avaimet voittoon. Pelin rakentelu oli muuten melko vaikeaa, mut onneksi päästiin pilkuille.

Hyvä Me!
User avatar
Wapahtaja
 
Posts: 1392
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00
Location: Siilitie

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-7

Postby 13 » Sat Oct 31, 2015 23:13

Se oli 8-4. Tomi teki 3, minä ja Kaila 2, Hyttinen 1 = 8.
Vika maali jäi merkkaamatta taululle kun se tuli ihan viime sekunneilla.

Eikä muuten ihan kestetty Udin jäähyä. Pelasin alussa pitkän vaihdon ja pääsin hyvin peliin sisään, sit päästin Udin irti ja seuranneen kaaoksen jälkeen pääsin palaamaan kentälle vasta 2-2 tasoituksen jälkeiseen keskialoitukseen lusittuani Udin jäähystä 1,5 minuuttia. Se kuluttava alivoimataistelu ja alun hyvän peliotteen ja kahden maalin johdon nopea menettäminen vähän koetteli meitä, mutta osoitettiin henkistä kypsyyttä kääntämällä peli uudestaan meille vaikka vastustaja roikkui kannoilla niin että läähätys tuntui niskassa.

Udi oli kyllä epäonninen ja todellisen oikeusmurhan uhri. Se hyökkääjä kompastui omien sanojensakin mukaan omiin jalkoihinsa ja pallo oli muutenkin jo karannut siltä. Tuomari paikkaili ratkaisuaan lopun pelin ja vihels vastustajalle virheitä vähän joka tilanteesta.

Oli meillä ihan hyvääkin rakentelua. 10 metrin pilkuista tehtiin 3 maalia, pelitilanteista 5. Pitää muistaa että vastustaja oli käytännössä koko pelin vähän tappioasemassa jolloin ne joutu ottamaan enemmän riskejä ja nostamaan prässiä ja se niiden agressiivisuus tuottikin meille jonkin verran vaikeuksia, mutta silti ainakin mut, Jotti, Hyide ja Andi pelattiin moneen otteeseen avoimiin maalintekopaikkoihin. Mun mielestä meillä oli jopa paremmat paikat lisäosumiin kuin niillä. Niiden vedot lähti aina meidän jaloista, yleensä ne peitettiin tai estettiin kokonaan ja Atloc hoiti loput.

Ekassa niiden maalissa oli Jotilla ja Udilla joku sekaannus, toinen tuli ylivoimalla pitkän pyörityksen jälkeen, yks oli tyhmästi ahtaaseen paikkaan pelatun tilanteen jälkeinen epäonninen kimmoke omiin ja yks oli onnenkantamoinen yläkulmaan. En tiedä vaihtokse suuntaa puolustavan jalasta kun siihen tuli semmonen outo yläkierre?

Vastustajan pyörityskin oli aika näennäistä. Ne joutu syöttelemään enimmäkseen alhaalla poikittain kun mikään muu syöttösuunta ei ollut auki. Alussa ne sai pelattua turhan helposti meidän ylimpien välistä keskeltä sille kovakyynerpäiselle mörssäritargetille, mutta sekin väli saatiin alun ihmettelyn jälkeen aika hyvin tukittua porrastuksella ja puheella.

Hyvä peli. Ens viikonloppuna jatketaan!
Englannin maajoukkueessa on muuten aika monta Liverpoolin pelaajaa. Menestystä luvassa.
User avatar
13
5k
5k
 
Posts: 7024
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-7

Postby Akkari9 » Sun Nov 01, 2015 1:39

Hyvä Udi!
User avatar
Akkari9
 
Posts: 3268
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby Pena » Sun Nov 01, 2015 10:45

Hyvä Kudi!
User avatar
Pena
 
Posts: 4766
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00
Location: Helsinki

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby Zotti » Sun Nov 01, 2015 11:00

Hyvä peli oli.Tai ehkä hyvä tulos,sanotaan niin.
Pari pointtia jäi mieleen:

*Jotenki pitäs opetella tollanen korkea prässi purkamaan. En tiiä miten se tehdään?
*Ehkä pelattiin liian nopeita hyökkäyksiä koko ottelun ajan. Pitkät pallonhallinnat hyökkäyspäässä jäi puuttumaan. VArsinkin siinä kohdassa ku niillä oli se aktiivisin prässi, ni ois pitänyt saada pallo ylös ja pitää siellä. Kierrättää ja jauhaa.

Hyvää oli että kun mörssäri sai pallon ja se jumi sen jalkaan, toinen ylemmästä pelaajasta tuli antamaan takakarvausta ja saatiin monesti siitä pallo ja samantein ylös.
User avatar
Zotti
 
Posts: 3357
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby 13 » Sun Nov 01, 2015 11:51

Ei pitkät hyökkäykset ole mikään itsetarkoitus. Jos me oltais oltu häviöllä ois vastustaja vetäytyny ja tehny meidän pelistä samanalaista tehotonta ja hyödytöntä "kierrättämistä ja jauhamista" kuin mitä niillä oli.
Johtoasemassa tiputettiin ja sehän nimenomaan aiheuttaa tai mahdollistaa noita nopeita hyökkäyksiä. Ois pitänyt vaan käyttää ne paremmin hyödyksi. Usein tultiin jopa ylivoimalla mutta syötöt oli huolimattomia ja muilla kuin Tomilla oli märkää ruutia.
Meillä on monella vähän hankala tapa tulla vähän kärsimättömästi hakemaan alhaalta lähtevää syöttöä selkä ylöspäin aika alas, pysähtyä siihen usein jo valmiiksi ahtaaseen paikkaan vaikka siinä ei olisi taskua vastustajien välissä ja ruvetaan kääntymään vaivalloisesti ja riskillä. Vastustaja pääsee prässäämään maalia kohti ja sen on helppo iskeä tilanteeseen, syötöt siihen ja siitä on helppo lukea, eikä alemmat pelaajat uskalla lähteä syötön jälkeen liikkeelle, jos lähtee voi omissa soida. Peli ei aukea.

Eikös niiden vika maali tuli just silleen et Hyttinen tuli ylimpänä jätkänä keskiympyrään vastaan, mä nousin oikeaa laitaa joka oli täysin auki, Hyttinen ei saanutkaan pyörähdettyä siinä tai tökättuä palloa mun juoksulinjalle, josta ois auennut meille herkullinen ylivoimahyökkäys, vaan vastustaja saikin hetkellisen 3-2 tilanteen ja maalin. Pienestä kiinni, suunta vaihtuu nopeasti. Noi pallonmenetyksen jälkeiset hetket on just vaarallisimpia.

Prässin purkaminen ois riskittömämpää jos se alaspäin vastaan tuleva ei pysähtyisi vaan tulisi niin alas että pystyy kääntämään pelisuuntansa ylöspäin samalla kun alempi lähtee ylöspäin jolloin yks vastustaja seuraa sitä ja tekee tilaa alas tulleelle. Samalla kaikilla on pelisuunta ylöspäin. Vaatii toki jalkoja ja luottamusta että alhaalta uskaltaa lähteä. Myös veskaa voi käyttää prässin purkamiseen ellei se oo vielä koskenut palloon. Atloc ja Lasse ja Niko on tarpeeks taitavia jalalla ja ylivoimalla syöttelyn pitäis olla helppoa. Aika vaikea muuttaa pinttyneitä tapoja kuitenkin. Eilenkin se yks Tomin maali tuli ihan vituilleen menneen kulmakuvion jälkeisestä improvisaatiosta.
Englannin maajoukkueessa on muuten aika monta Liverpoolin pelaajaa. Menestystä luvassa.
User avatar
13
5k
5k
 
Posts: 7024
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby Zotti » Sun Nov 01, 2015 12:20

Totta puhut Fabio. Taktiikka toimi hyvin.Saatiin otettua happea just silloin ku ne vaan kierrätti palloa alhaalla ja aika kului oikeastaan meille. Toi MeriHaka on saatanan kapee kenttä ja siinä prässin purkaminen on vaikeaa...
User avatar
Zotti
 
Posts: 3357
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby Guti » Sun Nov 01, 2015 12:37

Suhteellisen ehjä esitys meiltä eilen ja tärkeät avauspelin pisteet lohkossa, jossa neljä viimeistä hakee vauhtia alemmasta sarjaportaasta ensi kaudella. Kuten pukukopissakin jo pelin jälkeen sanoin, niin kerrankin me vedettiin vapaapotkuja eikä vastustaja. Pidetään jatkossakin pää kylmänä ja pyritään välttämään virheitä viimeiseen asti, koska yllättävän monet pelit tällä tasolla ratkeaa juuri tähän.

Hyvä että mietitään ja keskustellaan näistä taktisista kuvioista ja yritetään viedä meidän peliä eteenpäin. Eilen ainakin kulmakuvio toimi muutaman kerran ja jauhetaan sitä myös jatkossa, jotta se iskostuu joka kaverin selkärankaan. Ehkä vielä selkeämpi roolitus tässä, että kuka antaa kulman, kuka leikkaa ja kuka juoksee vedolle. Ongelmana tossa, että meiltä ei löydy vasenjalkaista laukojaa, kun kulma annetaan vasemmalta.

Eilisiä plussia oli ehdottomasti Atloc maalissa ja terävä aloitus matsin alkuun. Johtuiko hyvistä alkulämmöistä vai mistä? Sehän on näissä futsalmatseissa useasti ongelma, että ei ole paikkaa missä lämmitellä ja sit eka 5min menee kentällä siihen että kroppaa heräilee. Ainakin eka hengästyminen olis tärkeätä saada hoidettua pois alta ennen pelin alkua.

Pysytään voittokannassa myös tulevana lauantaina! Kuka muuten maaliin silloin, kun Atloc ei pääse?
Guti
 
Posts: 557
Joined: Wed Apr 02, 2014 14:43

Re: Futsal FC pihlajisto - Kuti 4-8

Postby 13 » Sun Nov 01, 2015 14:25

Lisäsin ylempään avautumiseeni hypoteesia prässin purkamiseksi.
Englannin maajoukkueessa on muuten aika monta Liverpoolin pelaajaa. Menestystä luvassa.
User avatar
13
5k
5k
 
Posts: 7024
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00


Return to Avautumiset

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron